Коледа идва, но в родното село на Дядо Коледа в

...
 Коледа идва, но в родното село на Дядо Коледа в
Коментари Харесай

И джуджетата на Дядо Коледа с маски

 

Коледа идва, само че в родното село на Дядо Коледа в Северна Финландия поради пандемията от COVID-19 притокът на туристи, които всекидневно стартират да идват в Рованиеми по това време на годината, в този момент липсва, написа Investor.bg.

Страната с 5,5 млн. души население разгласи близо 13 хиляди инфектирани с COVID-19 досега, в това число 346 умряли. Дядо Коледа поздравява децата зад плексигласово стъкло, а джуджетата носят маски, тъй че радостното коледно въодушевление към този момент е в оскъдност.

Финландия вкара едни от най-строгите ограничавания за пътуванията в Европа макар ниското равнище на инфектирани, заради което множеството чужденци не могат да влязат в страната.

Северната част на Финландия, където доста компании разчитат на туристите, идващи, с цел да се срещнат с Дядо Коледа, да видят Северното зарево или да се включат в сафари със сноумобили, записва внезапен спад на посетителите.

През август задграничните туристи са били със 78% под равнището година по-рано, сочат данни за туристическата промишленост от Business Finland.

„ За локалните компании Коледа несъмнено е в заплаха “, споделя Санна Каркайнен, ръководещ шеф на туристическия ръб „ Посетете Рованиеми “. „ Самата Коледа ще пристигна, само че въпросът е какъв брой радостна ще е “, добавя той.

Финландия избегна най-тежките последствия от пандемията напролет, като избра строга обсада, която включваше уединяване на столицата Хелзинки.

Сега, както в по-голямата част от Европа, броят на инфектираните още веднъж пораства, а държавното управление обмисля нови ограничения за преодоляване на разпространяването на вируса.

Директорът на отдел „ Продажби “ на туристическата компания Safarctica, която предлага обиколки със сноумобил и плуване в ледени води, Анти Антикайнен, признава, че резервациите ще намалеят с сред 50% и 80% тази година. „ Мисля, че спадът ще е по-близо до 80% “, добавя той.

Ориентирани към туризма компании, които дават работа на към 8% от хората в района, към този момент започнаха да редуцират чиновници и мнозина не се надяват, че празничният сезон ще бъде избавен, в случай че държавното управление не смекчи скоро някои от рестриктивните мерки за пътувания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР